Toetje & Ontbijt: Skyr met blauwe bessen

IMG_9035

Kennen jullie Skyr al? Ik ontdekte het in mijn zoektocht naar kwark hier in Kopenhagen. Dit leek er wel een beetje op en zodoende kochten we het de eerste keer hier in de supermarkt, omdat we dachten dat het ook daadwerkelijk kwark was. Maar na de eerste hap bleek het iets anders te zijn, het smaakte anders.. Meer naar Griekse yoghurt.. Maar dat was het ook niet scheen na een Googlesessie op “skyr”..

Wat was het dan wel? Skyr is yoghurt via “ijslands” recept. En het is nu ook in Nederland te koop!

Waarom vind ik skyr zo fijn?
Het is lekker, romig en gezond. Gezond omdat het écht 0% vet bevat.. Verder:

“Arla skyr bevat 11 gram eiwit per 100 gram. Dat is 2,5 keer meer dan gewone yoghurt en bijna 1,5 keer meer dan kwark. Arla skyr is 100% natuurlijk, dus geen kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen.”

Ook geen suiker in de naturel skyr, maar let op wél in de smaakjes skyr!

“De naturel smaak heeft geen toegevoegde suikers. De smaken honing en framboos-cranberry hebben daarentegen wel toegevoegde suikers. Het aantal suikers is respectievelijk 7,6 gram en 8,3 gram per 100 gram.”

DSCN1783

Skyr met blauwe bessen

Dit kun je gebruiken:

Skyr
Blauwe bessen
Krenten
Havermout of bastogne koeken
Eventueel nog anders fruit of wat honing.

Zo ga je aan de slag

Als ik “lekkere honger” heb dan gebruik ik bastogne koeken, bijvoorbeeld voor een lekker toetje.
Maar als ik skyr wil gebruiken voor ontbijt, dan gebruik ik natuurlijk wat gezonders om de dag goed mee te beginnen! Vaak ga ik voor havermout en nog een fruit soort bijvoorbeeld aardbei, banaan of meloen.. Het is maar net wat ik in huis heb! Skyr is van zichzelf niet heel zoet, dus af en toe gebruik ik nog een likje honing om het af te maken.

   IMG_9183 DSCN1784

Ik ben fan van skyr, jij ook? Heb jij het ooit geproefd? Ik ben op zoek naar gezonde recepten voor ontbijt, omdat ik graag mijn ontbijt gewoontes aan wil passen. Dit was één van de variaties die ik al heb uitgeprobeerd, wat zijn jouw geniale ontbijtontdekkingen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.