Kennen jullie Skyr al? Ik ontdekte het in mijn zoektocht naar kwark hier in Kopenhagen. Dit leek er wel een beetje op en zodoende kochten we het de eerste keer hier in de supermarkt, omdat we dachten dat het ook daadwerkelijk kwark was. Maar na de eerste hap bleek het iets anders te zijn, het smaakte anders.. Meer naar Griekse yoghurt.. Maar dat was het ook niet scheen na een Googlesessie op “skyr”..
Wat was het dan wel? Skyr is yoghurt via “ijslands” recept. En het is nu ook in Nederland te koop!
Waarom vind ik skyr zo fijn?
Het is lekker, romig en gezond. Gezond omdat het écht 0% vet bevat.. Verder:
Ook geen suiker in de naturel skyr, maar let op wél in de smaakjes skyr!
Skyr met blauwe bessen
Dit kun je gebruiken:
Skyr
Blauwe bessen
Krenten
Havermout of bastogne koeken
Eventueel nog anders fruit of wat honing.
Zo ga je aan de slag
Als ik “lekkere honger” heb dan gebruik ik bastogne koeken, bijvoorbeeld voor een lekker toetje.
Maar als ik skyr wil gebruiken voor ontbijt, dan gebruik ik natuurlijk wat gezonders om de dag goed mee te beginnen! Vaak ga ik voor havermout en nog een fruit soort bijvoorbeeld aardbei, banaan of meloen.. Het is maar net wat ik in huis heb! Skyr is van zichzelf niet heel zoet, dus af en toe gebruik ik nog een likje honing om het af te maken.
Ik ben fan van skyr, jij ook? Heb jij het ooit geproefd? Ik ben op zoek naar gezonde recepten voor ontbijt, omdat ik graag mijn ontbijt gewoontes aan wil passen. Dit was één van de variaties die ik al heb uitgeprobeerd, wat zijn jouw geniale ontbijtontdekkingen?