Wat maak jij voor je Paasontbijt? Ga je voor een gepocheerd ei met zalm, of een eierkoek met aardbeien? Zoveel lekkere recepten zijn er op internet te vinden voor Pasen. Ik experimenteerde wat met verschillende recepten voor deze “eieren in een mandje”, oftewel “eggy in the basket”. Het lijkt simpel, maar het is toch nog even oefenen! Zie hier een stappenplan met wat fotootjes om het allemaal wat makkelijker te maken. Succes!
Eggies in a basket, eggy in the basket, eieren in een mandje. Je kunt het op verschillende manieren benoemen, maar het komt allemaal op hetzelfde neer. Een eitje in het midden van een boterham. Ik at het als ontbijt op bed op een zaterdagochtend. Een heerlijke wakkerworder! Met het middenstuk wat je uit de boterham snijdt, maakte ik een toast met een salsa van avocado, tomaat en rode ui. Zie beneden het recept. Smakelijk eten.
Pasen: Eggy in the Basket
1 portie
Paasgerecht
Klassieker
Wat heb je nodig?
1 ei
1 boterham
boter
peper, zout, kruiden (paprikapoeder of basilicum net wat jij lekker vindt op je eitje.)
Mes
Rond voorwerp / bakje
Spatel
Bakpan
Fornuis
Zo ga je aan de slag:
Stap 1: Snij met behulp van een mesje en het ronde voorwerp een rondje in de boterham.
Stap 2: Besmeer de boterham aan twee kanten met een beetje boter.
Stap 3: Laat een beetje boter in de koekenpan smelten. Bak de boterham in ongeveer 2 minuutjes op middelhoog vuur bruin.
Stap 4: Draai de boterham om met een spatel. En laat ook nog een minuutje bakken.
Stap 5: Laat een klein beetje boter in het midden van de pan in het gat van de boterham smelten.
Stap 6: Tik het ei op de rand van de pan voorzichtig kapot en breek het open boven het midden van de boterham.
Tip: Vind je dit lastig dan kun je het eitje ook eerst in een schaaltje doen en daarna in het gat van de boterham gieten.
Stap 7: Laat het eitje aan één kant in ongeveer 2 minuutjes garen, zorg dat het eiwit goed gestold is.
Stap 8: Draai de boterham met een spatel voorzichtig om, als je de dooier ook nog aan de andere kant wil bakken. Je kunt ook even de deksel op de pan doen. Laat nog ongeveer 3 minuten garen totdat het hele ei mooi gegaard is.
Tip: Voeg eventueel voor het omdraaien nog wat boter toe als je ziet dat de boterham vast blijft plakken.
Stap 9: Voeg eventueel nog wat extra ingrediënten toe, zoals paprika, pesto, kaas, tomaten of ham.
Stap 10: Maak af met wat kruiden, bijvoorbeeld peterselie of basilicum. Serveer vervolgens direct.
Ik at mijn eggy in the basket samen met een grove salsa van 1 avocado, een halve rode ui, 1 tomaat, wat limoensap en wat peper en zout. Ik toastte het binnenste van de boterham en at daarop de salsa. Je kan de salsa voor Pasen ook leuk serveren in een eierdopje.