Pannenkoekjes van havermout met banaan en honing

Ben je op zoek naar een heerlijk ontbijtje voor in het weekend? Ik stel je voor aan mijn favoriete ontbijtje: pannenkoekjes van havermout. Één en al “goodness”, want ze zijn gemaakt van ei, havermout en melk en dus perfect als super vullend ontbijt. Bovendien kun je lekker variëren met het beleggen van dit pannenkoekje. Deze variant is met banaan, honing en gemengde noten mhhhz. Goeienmorgen!

Pannenkoekjes van havermout - www.zo-ofzo.nl

Pannenkoekjes van havermout

 Met banaan, honing en gemengde noten.
circa 4 stuks

Dit heb je nodig:

100 ml melk
100 gram havermout
2 eieren
4 eetlepels honing
2 bananen
2 handjes gemengde noten
Klontje roomboter

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Klop de eieren in een schaal door elkaar.
Stap 2: Voeg de melk en de havermout toe.

Tip: Om een mooi deeg te krijgen kun je de havermout eerst in een keukenmachine fijn malen tot een glad deegje. Ik ben hier te lui voor, dus doe dit niet. Hierdoor worden de pannenkoekjes wel wat vaster.

Stap 3: Meng het geheel goed door elkaar.

Tip: Is het beslag te dik? Voeg nog wat melk toe. Is het beslag te dun? Voeg nog wat havermout toe.

Stap 4: Laat een klontje boter rustig smelten in een pan.
Stap 5: Gebruik een soeplepel om het beslag in de pan te verdelen in kleine rondjes. Zo heb je altijd evenveel beslag per pannenkoekje en zijn ze mooi even groot.
Stap 6: Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 minuten per kant op middelhoog vuur.
Stap 7: Draai de pannenkoekjes met een spatel om en bak ook de andere kant voor 2 minuten.

Stap 8: Hak de gemengde noten in stukken.
Stap 9: Snij de banaan in stukjes en beleg de pannenkoekjes één voor één met de stukjes banaan.
Stap 10: Stapel de pannenkoekjes op, zoals op de foto, en top af met een scheut honing.

Je kunt deze pannenkoekjes ook de avond van tevoren bakken en ’s ochtends opwarmen in de magnetron, Dat scheelt weer tijd, dan kun je wat langer blijven liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.