Vanaf nu staat woensdag op mijn foodblog in het teken van “No Foodwaste”. Onder het mom van “no-waste-woensdag”, post ik vanaf nu iedere woensdag een tip of recept waarmee voedselverspilling tegen gegaan wordt. Hierbij heb ik jouw hulp nodig: wat gooi jij vaak weg? Laat het me weten via chez-bo@outlook.com of door een reactie te plaatsen onder deze blogpost en dan ik bedenk een recept met hetgeen wat bij jou vaak (wellicht onnodig) in de prullenbak belandt!
Deze broodpudding maakte ik omdat ik merkte dat ik eigenlijk altijd de kontjes van het brood weggooide. Zonde! Je kunt er zulke lekkere dingen van maken. Het maken van een broodpudding was voor mij de ontdekking van het jaar. Naast de overnight oats, waarmee jullie vorige week kennis maakten, behoort dit ook tot één van mijn favoriete ontbijtgerechten. Enjoy!
Broodpudding met banaan en pure chocolade
Voor 2 personen
Leftover / No Foodwaste
Ontbijt
Dit heb je nodig:
2 oude zachte bananen
2 oude boterhammen of de kontjes van een brood
2 eieren
200 ml melk
4 snufjes kaneel (naar eigen smaak)
8 blokjes pure chocolade
Oven
Ovenschaal of ovenvaste schaal
Zo ga je aan de slag:
Stap 1: Verwarm de oven voor.
Stap 2: Prak de bananen.
Stap 3: Leg de boterhammen in de ovenschaal of verdeel de oude boterhammen in twee kleine vuurvaste schaaltjes als je twee kleine broodpuddingen wilt maken.
Stap 4: Besmeer de oude boterhammen met de geprakte bananen.
Stap 5: Klop de melk met de eieren en de kaneel in een kom door elkaar.
Stap 6: Giet het ei/melkmengsel over de boterhammen heen.
Stap 7: Verdeel de stukjes chocolade over de broodpudding
Stap 8: Bak de broodpudding in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar.
Het is ook erg leuk om een broodpudding te maken in een één persoonsschaaltje of wekpot.
Hallo Bo,
Goed bezig en nog lekker ook en wat je zegt onnodig weggooien zonde!!!
We zullen je woensdag tips volgen!!!
Groetjes Pap Mam