Hartje van Jam

Een simpel gebaar kan heel veelzeggend zijn. Het kan veel meer zeggen dan een groot cadeau of 1000 woorden. Vooral als je er iemand mee verrast, vooral als het op een onverwacht moment gebeurt. Timing is alles. 

Valentijnsdag is voor mij een commercieel cliché, want waarom zou je juist op deze dag je geliefde onder strooien met rozenblaadjes, volproppen met bonbons of extra lang omhelzen? Doe dat alsjeblieft één keer per week op een willekeurig moment, dan is de impact veel groter.

Dit beschuitje is een simpel gebaar dat bij ieder ontbijtje past, niet per se op Valentijnsdag. Super simpel, met dingen die je sowieso in huis hebt. Makkelijk om iemand mee te verrassen dus! Met wie zou jij graag een beschuitje eten?

Hartje van Jam

Je hebt nodig: een uitsteekvormpje in de vorm van een hartje, jouw of zijn/haar favoriete jam, een beschuitje of een geroosterde boterham. Je kunt de boterham het beste eerst roosteren, anders trekt de jam in de boterham.

Leg het uitsteekvormpje op het beschuitje. Vul het hartje door middel van twee eetlepels met jam. Druk de jam een klein beetje aan en haal vervolgens met beleid (oftewel heel zachtjes) het uitsteekvormpje van het beschuitje af. Eventueel een beetje bijwerken met de achterkant van je theelepel en voilà, klaar is Kees!

Super simpel, toch? Overigens ook heel erg leuk voor moeder- en of vaderdag!

One thought on “Hartje van Jam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.