Gekarameliseerde peer met Griekse Yoghurt

Daar zit je dan.. Met de gebakken peren.. Want je vriend blijkt geen peren te lusten en je hebt net een kilo peren gekocht omdat ze in de aanbieding waren. Tja wat doe je dan? Recepten uitproberen met, je raadt het al: peer! Vandaag kunnen jullie daarom genieten van een lekker recept met peer in de hoofdrol. Ook mijn volgende recept zal om peer draaien, want  ik heb overigens ruim 1 kilo peren om op te eten haha!

Eigenlijk wel grappig, nu we sinds 2 weken bij elkaar wonen ben ik zoveel meer over hem te weten gekomen. Zo biechtte hij laatst op geen wortel te lusten. (Ik had net een gerecht met rauwe wortel gemaakt en was me al aan het afvragen waarom hij bijna niks at.) Zo blijk ik ook een rare gewoonte te hebben tijdens het eten haha! Ik moet er nog steeds om lachen. Het zit zo, aan tafel vind ik het altijd fijn om de dag samen door te spreken en ik heb dan ook altijd veel enthousiaste verhalen die ik graag wil vertellen. Het blijkt zo te zijn dat, wanneer ik mijn mond vol met eten heb, en ik heeel heeel erg graag iets wil vertellen, dat ik steeds mhh zeg en mijn vinger opsteek. In de zin van: “Wacht wacht, niks zeggen ik wil iets zeggen.” Net voordat mijn mond leeg is zeg ik dus blijkbaar mhh, waarna wanneer ik mijn mond heb leeggegeten, het verhaal losbarst. Mijn vriend kon zijn lachen niet inhouden. Toen ik hem met een beduusd gezicht vroeg wat er te lachen viel, na mhh gezegd te hebben kon hij niet meer stoppen met lachen.. Uiteindelijk vertelde hij dat ik vandaag wel 10x mhh had gezegd aan tafel, wat ik natuurlijk ontkende… Toen ik erop ging letten en ik erachter kwam dat ik inderdaad iedere minuut de drang had om mhh te zeggen, voordat ik mijn mond leeg had om iets te zeggen.. Kon ik mijn lach ook niet meer inhouden. Heb jij ook zulke rare eetgewoontes?

Gekarameliseerde peer met Griekse Yoghurt - Chez Bo

Gekarameliseerde peer met Griekse Yoghurt

2 personen
Toetje & luxe ontbijt
Makkelijk

Dit heb je nodig:

  • 2 peren (voorkeur voor harde peren, nog niet erg rijp, anders vallen ze uit elkaar)
  • circa 500 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels suiker
  • Blokje boter
  • Honing
  • Half handje pecannoten
  • BakpannetjeOptioneel voor het ontbijt: handje cruesli

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Schil de peren en snij ze in plakjes.
Stap 2: Pak je bakpan en laat een blokje boter smelten.
Stap 3: Bak de peren voor circa 3 minuutjes op een middelhoog vuur knapperig.
Stap 4: Verdeel ondertussen de Griekse yoghurt over twee schaaltjes.
Stap 5: Voeg na circa 3 minuten 2 eetlepels suiker bij de peren.
Stap 6: Blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Zorg dat de suiker niet aanbrandt.
Stap 7: Schep de peren op de Griekse Yoghurt en schut de caramel uit de pan eroverheen.
Stap 8: Maak af met een knijpje honing en een paar pecannoten.

Gebakken peren - Chez Bo
Tip: Voor je ontbijtje is een handje cruesli of muesli ook erg lekker. Ik ben voortaan zo gek op dit gerecht, want het is zo snel klaar en het is zo’n lekkere combi dat ik dit zowel eet als ontbijtje, tussendoortje en toetje hihi.. Tja, wat moet je anders met zoveel peren? In mijn volgende post lees je een ander recept namelijk, een smoothie met peer! Houd mijn blog daarom dus in de gaten 🙂 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.