Ik had nog een peer en brood.. dus Tostitijd!
Tegenwoordig ben ik Student. Eigenlijk ben ik dat al een jaar natuurlijk.. maar sinds kort woon ik dus op kamers. Hartstikke leuk, maar soms is het wel eens lastig om voor 1 of 2 mensen écht iets lekkers te koken. Zodoende, moest ik vandaag dus een peer redden van zijn ondergang, want hij lag er al een tijdje. Het enige wat ik verder nog in huis had was droog brood.. Mhh, precies tijd voor een special Tosti!
Vandaag werd het dus Tosti de la Poire, oftewel tosti van peer..
Ik fietste eventjes naar de C1000 en haalde daar honing (dat blijft lekker lang goed, dus het maakte niet zoveel uit dat ik een hele pot moest kopen) en brie en tadaaa daar was mijn culinaire hoogstandje. Een keer wat anders dan tosti hawai of tosti kaas tomaat.
Benodigdheden:
Aantal: 1 tosti
Tijd: 2 minuten + 3 minuutjes onder het tosti-ijzer (afhankelijk van de kwaliteit van je tosti-ijzer.
Kosten: 1 euro
Tosti de la poire:
– 3/4 tot 1 peer.
– ongeveer een half pakje brie
– klein beetje honing
– 2 boterhammen (wit, bruin, spelt, tijger naar keuze!)
– Tosti-ijzer
Instructies:
Stap 1: Snijd de peer en de brie in stukjes.
Tip: Je kunt de peer schillen, dat vind ik persoonlijk lekkerder, maar als je tijd wilt besparen kun je dit ook laten.
Stap 2: Beleg de boterham met peer, brie en besprenkel met wat honing.
Tip: Als je van brie houdt kun je de brie dik snijden, maar als je de reepjes te dik maakt wordt het té overheersend. Dit kun je compenseren door er wat meer honing overheen te gieten.
Stap 3: Leg onder het tosti-ijzer en wacht totdat de brie gesmolten is en de boterhammen mooi goud gekleurd zijn.
Voilà, in 3 stappen en nog geen 5 minuutjes een keertje wat anders dan de doorsnee tosti! Geniet ervan!
Liefs, Bo