Tomatensoep, in een iets ander jasje

omslagfoto

Tomatensoep, in een iets ander jasje.

Van kerst wil je iets speciaals maken. De tafel wordt mooi gedekt, ik besteed altijd extra aandacht aan mijn make-up en outfit en natuurlijk is de kerst hét moment om speciaal eten of eten speciaal te presenteren. Zo probeerde ik vorige week wat nieuws uit, speciaal voor kerst! Dit jaar serveren we de soep niet in een kom, maar in een broodje! De soeppannen worden op tafel gezet en men kan zelf opscheppen. Ook leuk voor bij de kerstlunch. Zie hier hoe je het maakt.

Voor soep voor 4 personen heb je nodig:
– 1 grote ui
Tip: Voeg ook prei toe voor een wat meer groentesoep!
– 2 blikjes tomatenpuree
– 1,5 liter water
– 2 bouillonblokjes
– Boter om in te bakken
– 4 grote verse tomaten
– 25 gram bloem
– Snufje peper, snufje laurier
– 100 ml slagroom

– 4 Italiaanse of bruine bollen.
(Kant en klaar of nog om nog af te bakken)

– Kook/soeppan
– Fornuis
– Snijplank en messen
– Garde
– Eventueel een oven (voor de Italiaanse bollen)

Zo ga je aan de slag:
IMG_5702 IMG_5705
Stap 1: Doe 1,5 liter water in de waterkoker en zet hem aan. Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes.

IMG_5707
Stap 2: Doe een blokje boter in de soeppan, zet het vuur aan en laat het blokje smelten.
Voeg de ui (en eventueel de prei) toe.
Stap 3: Vul een litermaat met een deel van het kokende water doe doe hier twee bouillonblokjes in. Laat even staan.
Stap 4: Als de ui gefruit, oftewel glazig, is voeg dan de twee eetlepels bloem toe. Blijf roeren.
Nice to know: dit mengsel van bloem en boter noemen ze roe.

Stap 5: Voeg scheut voor scheut de aangemaakte bouillon uit de maatbeker toe. Doe dit tot de hele maatbeker op is. Blijf roeren met een garde tot de klontjes weg zijn.
Stap 6: Voeg daarna de rest van de 1,5 liter water uit de waterkoker toe. Laat de soep rustig pruttelen op een middelhoog vuurtje. De basis voor je soep is klaar.

IMG_5706
Stap 7: Snijd de tomaten in blokjes.
IMG_5712 IMG_5709
Stap 8: Voeg de tomatenpuree en de blokjes tomaat aan de soep toe en pureer de soep.

IMG_5708
Stap 9: Voeg een snufje peper, zout, laurier en eventueel basilicum toe.
Tip: Is de soep te zout? Dan voeg je nog wat water toe.
Stap 10: Klop de slagroom lichtjes op en voeg deze toe. Zorg dat de soep op dit moment niet kookt, anders gaat de slagroom schiften.

De broodjes uithollen.
Dit gaat heel makkelijk met met een scherp mes en een lepel.

IMG_5714
Bak eerst de broodjes af als je kant- en klare Italiaanse bollen hebt gekocht is dit niet nodig.

Stap 1: Snijd eerst het topje van het broodje eraf,
Stap 2: Maak een cirkel met het scherpe mes in het broodje.
Stap 3: Hol het broodje uit met de lepel, pas op dat de kanten van het broodje dik genoeg blijven.
Stap 4: Zet de broodjes nog heel even in de oven (circa 200 graden), totdat de buitenkant extra hard is geworden. Dit voorkomt dat de soep door het broodje heen loopt.
Tip: Gooi het binnenste niet weg, dit kun je lekker in de soep dopen.

IMG_5717

Leg de broodjes mooi op een bord neer (eventueel met een mooi servet eronder), zet de soep of soepen op tafel. Zo kan iedereen naar eigen inzicht zijn broodsoepkom vullen met heerlijke soep. Een keer wat anders dan een gewone kom soep!

Morgen is het zover: De Chezbo Christmasspecial!

tumblr_ng4bnlFKpk1u4g16so1_400

Het was een paar daagjes stil op m’n blog, ik was druk met de voorbereidingen voor kerst! Wie niet haha? Ik ben een nachtje weg geweest naar Arcen, om daarna te shoppen in Venlo voor mijn kerstoutfit. Ik ben lekker uit eten geweest bij Alt Arcen, een gezellige brasserie aan de Maas en heb genoten van de kerstsfeer die overal in Limburg heerste. Ons kerstdiner is samengesteld en de inkopen zijn gedaan. Kortom druk druk druk, maar wel leuk leuk leuk.

IMG_6007[1] IMG_6014[1]

Ook ben ik druk geweest met de kerstspecial voor mijn blog. Want er zijn zoveel dingen die kerst leuk maken! Morgen is het zo ver, dan geef ik jullie een kijkje in mijn kerstactiviteiten, inclusief tips, recepten, foto’s en allerlei andere leuke kerstattributen! Bereid je dus voor, Christmas is almost there!

Liefs, Bo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.