Tomatenchutney

Deze zelfgemaakte tomatenchutney is heerlijk op een toastje of stokbroodje, als voorgerecht of als lunch. Ook lekker bovenop een plakje oude kaas. Het is een simpel recept waarin je tomaten, die bijna niet meer kunnen, gemakkelijk kunt verwerken.

Ik liep door een winkel waarvan ik de naam hier uiteraard niet ga noemen. Daar zag ik kleine wekpotjes staan. Ik was verkocht, net zoals de potjes een paar minuten later. Ik had ze eigenlijk niet nodig, maar ze inspireerde me. Pesto, jam, thee; ik kon er zoveel dingen mee gaan doen. Uiteindelijk kwam ik uit op het maken van een chutney, want dat had ik eigenlijk nog nooit eerder gedaan.

Zo gezegd zo gedaan, een beetje koekeloeren op internet, wat recepten vergelijken en toen kwam ik bij deze website terecht: Weckenonline.eu Ik maakte hun tomatenchutney en hij was echt geweldig!! Op deze website kun je terecht voor allerlei recepten en informatie over wecken en producten drogen. Ook verkopen ze weckpotten en inmaakaccessoires.

Zelfgemaakte tomatenchutney

 Recept voor 500 gram chutney.

1 (rode) ui
1 teentje knoflook
4 vleestomaten
1 appel
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels Kerriepoeder (currypoeder)
3 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels basterdsuiker
3 eetlepels rozijnen

Stap 1: Snipper de ui en de knoflook
Stap 2: Snij de tomaten en de geschilde appel in blokjes
Stap 3: Verhit de olie in een pan met een dikke bodem, ik gebruikte hiervoor een grote kookpan waar ik ook altijd soep in maak.
Stap 4: Bak de gesnipperde ui en de knoflook een beetje aan, roer regelmatig.
Stap 5: Voeg de tomaten, appel,  azijn, de suiker, de rozijnen en wat zout en peper toe.
Stap 6: Roer nog eens goed door.
Stap 7: Laat vervolgens op laag vuur voor 15 minuten pruttelen. Je zal de structuur zien veranderen.
Stap 8: Laat de chutney vervolgens afkoelen. Schep hem daarna in de bakjes of weckpotten waarin je het wilt bewaren.

Bewaartip: De chutney is ongeveer 2 weken te bewaren in de koelkast. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.