Toast met zalm en paling

Deze toast met zalm en paling is een ideaal lunchgerecht of voorgerecht. Binnen 20 minuutjes kun je dit gerechtje op tafel zetten. Geloof me het is wat werk, maar het is het waard.

Ik proefde het gerecht voor het eerst bij mijn schoonfamilie met Kerstmis. Het was een heerlijk begin van het kerstdiner. Nu Pasen nadert, zit ik erover te denken dit voor Pasen te maken. Wat denk jij? Zou het een goede toevoeging zijn aan het Paasontbijt of de Paasbrunch?

Ps. Neem eens een kijkje op de blog van mijn schoonmoeder Addy!  

Toast Paling en Zalm - www.zo-ofzo.nl

Toast met zalm en paling

 voor 4 personen
Visgerecht
Lunch & Voorgerecht

Wat heb je nodig?

2 witte pistoletjes.
100 gram gerookte zalm
een blikje wilde roze zalm circa 200 gram
100 gram gerookte palingfilet
circa 2 theelepels citroensap
4 grote eetlepels mascarpone
2 eetlepels mosterd
4 eetlepels yoghurt
2 eetlepels verse fijngesneden bieslook
2 eetlepels fijngesneden peterselie
75 gram gemengde sla
1 eetlepel roomboter
versgemalen peper en zout

Kookpannetje
Oven
Mes & Vork
Snijplank

Zo ga je aan de slag

Stap 1: Verwarm de over voor op 175 graden op de grillstand.
Stap 2: Snij de pistoletjes door de midden, in 4 lange schuine plakken.
Stap 3: Laat de roomboter smelten in een kookpannetje en smeer de stukken pistolet hiermee in.
Stap 4: Kruid het brood met wat zout en peper.
Stap 5: Leg het brood in de oven voor circa 10 minuutjes totdat ze licht gekleurd zijn.

Stap 6: Laat het blikje zalm uitlekken. “Pluis”de zalm uit. Oftewel: verwijder de graadjes, en snij de zalm uit blik heel kort met mes en vork. Controleer echt goed op graad. 
Stap 7: Meng de mascarpone en de uitgepluisde zalm met de helft van de gesneden bieslook en peterselie.
Stap 8: Breng op smaak met wat citroensap en wat zout en peper. Zet even aan de kant.
Stap 9: Meng de mosterd met de yoghurt en de overgebleven kruiden.
Stap 10: Maak de sla aan met het mosterdmengsel.

Stap 11: Leg de toast op het bord, verdeel de aangemaakte slablaadjes over de halve pistoletjes.
Stap 12:
Voeg een plakje gerookte zalm toe met daarop wat van het mascarpone/zalm mengsel.
Stap 13: Snij de gerookte palingfilet in repen en leg speels over de toast heen.

Voilà, het is even wat werk maar dan heb je ook iets! Een heerlijke lunch of voorgerecht. Smakelijk!

Dit recept is gebaseerd op het recept van Emté.

3 thoughts on “Toast met zalm en paling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.