Snelle bruschetta

omslagfoto

Snelle bruschetta met tomaat, knoflook en serranoham

Mijn ouders kwamen gisteren lunchen op mijn kamer.. Ooh ooh wat moest ik nu maken..
Niet zoveel tijd en ik wilde ze niet een simpel gebakken ei voorschotelen.  Het werd dus een soepje, dat sowieso.. maar wat nog meer? Een bruschetta.. jaa dat leek me prima. Zo ging ik op zoektocht naar een goedkope bruschetta (ja ik blijf een student hè), die lekker snel in elkaar te flansen is, maar toch smaakt alsof je er heeel veel werk aan hebt gedaan. Ik moest toch een beetje indruk maken op mijn moeder, meesteres van de keuken en mijn persoonlijke lerares in huisgemaakte gerechten.. en mijn vader, meesterproever van al mijn (en ook mijn moeders) gerechten.

Zo ontstond hier een bruschetta met slechts 5 ingrediënten!
Voor vier kleine bruschetta’s, voor (met grote honger) 2 personen en kleine honger 4 personen heb je het volgende nodig:

– 4 kleine of 2 grote tomaten
– 2 ciabatta’s
– 4 plakjes serranoham
Nice to know: serranoham is zouter dan parmaham.
– 2 teentjes knoflook
– Olijfolie (extra vergine)

– Een grillpan (een tosti ijzer of koekenpan voldoet waarschijnlijk ook)

Zo maak je ze:

IMG_5706 
Stap 1: Snijd de ciabatta’s door de midden en de tomaat in stukjes.

IMG_5718
Stap 2: Smeer de ciabatta’s in met een scheutje olijfolie.
Stap 3: Snijd 1 teentje knoflook door de midden en smeer de ciabatta’s ermee in.

IMG_5719
Stap 4: Bak de ciabatta’s 4 minuten aan de ene kant én 4 minuten aan de andere kant in de grillpan. Let op dat ze niet zwart worden!
Tip: Je hoeft in de grillpan zelf geen olijfolie meer toe te voegen, want je hebt de ciabatta’s al ingesmeerd met olijfolie.
Stap 5: Als de ciabatta’s mooi bruin zijn aan beide kanten, haal je ze uit de grillpan en smeer je ze nogmaals met het andere teentje knoflook in.

IMG_5720
Stap 6: Beleg de broodjes daarna met een plakje serranoham en de stukjes tomaat. Serveer direct.
Tip: Je kunt de broodjes mooi afwerken met een vers blaadje basilicum (die had ik helaas niet, maar het maakt de bruschetta wel helemaal af!)

Mooi receptje, snel en lekker, niet teveel ingrediënten. Het kan eigenlijk altijd, zelfs door de week. Sowieso zijn bruschetta’s lekker veelzijdig. Je kunt ze ook beleggen met kaas, champignons, paprika, kruiden etc. etc. Beleg ze, met ingredienten die jou aanstaan en je bruschetta kan eigenlijk niet mislukken. Veel Bruschettaplezier! Smakelijk.

Liefs, Bo

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.