Snel & Simpel: Gevuld stokbrood met ui en kaas

Het is weer maandag, de week gaat weer beginnen, het weekend is om gevlogen.. Ik heb een tekort aan weekend, ik zou minimaal het dubbele kunnen gebruiken. Maargoed, de dingen die gedaan moesten worden dit weekend zijn gedaan, inclusief een paar leuke dingen. (Wat dat hoort natuurlijk bij weekend!)

Één van de dingen die ik ieder weekend doe is een weekplanning maken voor eten. Ik zoek alle recepten die ik als avondeten de week daarna wil koken en doe vervolgens 1x boodschappen voor alle ingrediënten. (Vaak samen met m’n vriend, omdat het lijkt alsof we eten kopen voor een heel weeshuis, en ik vaak niet alles zelf kan dragen.) Ik maak de weekplanning niet alleen omdat het handig is, maar ook omdat ik niet van boodschappen doen hou… Het kost zo enorm veel tijd om iedere dag boodschappen te doen.. Ik besteed mijn tijd liever aan andere dingen, want het weekend is al zo kort!

Ik vind het daarom ook belangrijk dat de recepten in een redelijke tijd klaar zijn, omdat ik soms niet zoveel tijd heb om te koken. Dit recept van mijn moeder is er daar één van: Snelle en Simpele gevulde stokbroodjes uit de oven. Mijn Indische kamerverhuurder at dit gerecht met ons mee en was meteen verkocht, vandaar aan het einde van dit bericht een poging tot het vertaling van het recept! Waarschijnlijk kan het zo op de Facebookpagina “Make that the cat wise”, maar dat maakt me niet uit haha! (Die Facebookpagina móét je een keer bekijken, zo grappig!

For all my English friends, see the recipe in English at the bottom of this page! Enjoy!

Snel & Simpel : Gevuld stokbrood - Chez Bo

Gevuld stokbrood met ui en kaas

 Voor 2 personen / 4 stuks
Simpel & snel
Lunch & diner

Benodigdheden:

  • Oven
  • Snijplank
  • Mes
  • Koekenpan
  • Ovenpapier

Ingrediënten:

  • 1  afbak stokbrood
  • Bakje boursin of kruidenroomkaas.
  • 2 grote tomaten
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 grote ui
  • Beetje boter om in te bakken

Tip: Voor diner verdubbel de hoeveelheden.
Tip: Ook erg lekker met gebakken champignons!
Tip: Heb je geen geraspte kaas in huis? Met plakken kaas gaat het ook prima!

Werkwijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Snij de ui in ringen. Bak de ui glazig in een koekenpan met wat boter.
Stap 3: Snij ondertussen het afbak stokbrood door de midden en snijd het open.  Je hebt nu 4 stukken.
Stap 4: Was de tomaten en snij deze in dunne plakjes.
Stap 5: Besmeer alle 4 stukken afbak stokbrood met een flinke laag boursin of kruidenroomkaas.
Stap 6: Leg daarna de gebakken uienringen (en eventueel de gebakken champignons) eroverheen.
Stap 7: Leg vervolgens de plakjes tomaat eroverheen.
Stap 8: Strooi als laatste een flinke laag geraspte kaas over de stokbroden heen.
Stap 9: Plaats het stokbrood op een met ovenpapier bedekte bakplaat.
Stap 10: Bak de 4 stukken stokbrood op 200 gr. Ongeveer 10 tot 20 minuten. De stokbroodjes zijn klaar wanneer de kaas er lekker bruin gebakken uitziet.*

* Let op dit verschilt per oven, hou regelmatig in de gaten of het stokbrood niet te snel bruin wordt. Zet anders de oven wat lager.

Simpel & Snel: Gevuld Stokbrood - Chez Bo Snel & Simpel: Gevuld stokbrood - Chez Bo

Serveertip: Dit stokbrood is erg lekker als lunch. Ook kan het als avondeten met een flinke kop soep erbij. Hebben jullie het recept op mijn blog voor paprikasoep al gezien? Smakelijk eten!

_______________________________________________________________________________________________________________

And now for my Danish and English friends!


English Version

This is what you need for 4 pieces:

  • Oven
  • Cutting board
  • Knife
  • Frying pan
  • Oven paper

This groceries you have to buy:

  • 1  baguette (for in the oven)
  • 1   creamcheese with herbs (Boursin)
  • 2 large tomatoes
  • 1 big onion
  • grated cheese
  • A little bit butter for baking

Suggestion: for dinner, dubble the quantities. 
Suggestion: Also very nice with some baked mushrooms.
Suggestion: Do you not have grated cheese? You can also use sliced cheese as well. 

This is how you make it:

Step 1: Preheat the oven – 200 degrees
Step 2: Cut the unions into rings. Bake the union in the fryingpan and with some butter.
Step 3: Meanwhile cut the baguette open and through the middle. You have four pieces now.
Step 4: Wash the tomatoes and cut them into thin slices.
Step 5: Spread all four pieces of baguette with a thick layer of cream cheese or Boursin.
Step 6: Then place the fried onion rings (and, if you would like, the fried mushrooms) over it.
Step 7: Now place the tomato slices on top.
Step 8: Sprinkle finally a thick layer of grated cheese baguettes on top.
Step 9: Place the bread on a ovengriddle covered with greaseproof paper.
Step 10: Bake the four pieces of bread, on 200 degrees. About 10 to 20 minutes. The baguettes are ready when the cheese has a tasty browned appearance. *

* Please note that this varies by oven, so regularly keep an eye on whether the baguette is not brown too quickly. Otherwise, turn the oven slightly lower.

 

One thought on “Snel & Simpel: Gevuld stokbrood met ui en kaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.