Pasen: Simpele sandwich met ei, kipfilet en komkommer

Dit recept met ei is super simpel, maar dat mag ook wel eens een keertje toch? 😉 Slechts 5 ingrediënten en 15 minuutjes tijd en klaar is dit lekkere lunchbroodje. Het kan voor Pasen, maar ook voor “after-Pasen” met de overgebleven eitjes. 

Vandaag heb ik niet zoveel zin om iets ingewikkelds te plaatsen.. Ik zat eerst te denken om een eierpunch te maken en deze op mijn blog te zetten, maar dat is er helemaal bij ingeschoten. Ik ben te druk met paaseieren zoeken en eten. Ze liggen dit jaar erg goed verstopt 😉 Bovendien moet ik natuurlijk op schema blijven met het eten van paaseieren, want wist je dat (geloof het of niet..) Nederlanders gemiddeld 47 paaseieren voor en tijdens Pasen eten. Ik wil niet degene zijn die het gemiddelde verpest natuurlijk.

 We eten 47 Paaseieren per persoon

47… 47… echt zoveel? Ja volgens het “Grote Paaseitjesonderzoek” uitgevoerd door Novioresearch in opdracht van HEMA wel… (Bron: Metronieuws.) Een leuk onderzoekje en zeer herkenbaar..
– 75% eet eerst de favoriete smaak uit de zak: check.
– Er worden 34 paaseieren voor Pasen gegeten: check.
– We eten per persoon 13 paaseieren tijdens Pasen: I am on it!

 Paaseieren zoeken: mannen spelen vals

Wat ik ook echt enorm grappig vond is dat mannen vals blijken te spelen met het zoeken van Paaseieren. Haha, ik wist het! 60% van de mannen geeft toe vals te spelen tegenover 26% van de vrouwen. Tenslotte eten mannen volgens het onderzoek ook meer Paaseieren… Dus kom op vrouwen: eten die Paaseieren, we zijn tenslotte de grootste chocolade liefhebbers toch?

DSCN4322

Sandwich met ei, kipfilet en komkommer

2 halve pistoletjes
Lunchgerecht voor Pasen

Dit heb je nodig:

1 bruin pistoletje
Kipfilet, 4 plakjes
Komkommer, 6 plakjes
1 ei
paprikapoeder

Eventueel: roomboter.

Kookpan + water + fornuis

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Kook het ei in ongeveer 10 minuten in kokend water in een kookpan gaar.
Stap 2: Bak indien nodig het pistoletje af in de oven, volg de instructies op de verpakking (vaak circa 150 graden, 10-15 minuten).
Stap 3: Besmeer het pistoletje met boter en beleg met de plakjes kipfilet, schijfjes komkommer en het ei. Natuurlijk wel eerst het ei even pellen.
Stap 4: Maak af met wat paprikapoeder.

 

One thought on “Pasen: Simpele sandwich met ei, kipfilet en komkommer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.