Pasen: gebakken ei in paprika

Pasen: Gebakken ei in paprika

Paasexperiment geslaagd. Je ziet ze af en toe voorbijkomen: het ei in de paprika. Ik vond dat zo’n leuk idee, dat ik het zelf ook eens heb geprobeerd. Lekker voor eieren die over zijn van eerste Paasdag, of vanavond voor een last-minute Paasdiner. Ik heb vanavond geen Paasdiner, maar een Indiase bruiloft. Ik ben benieuwd of ik daar veel eieren kan vinden! Hou mijn blog in de gaten voor meer ins-en-outs over bijvoorbeeld deze Indiase bruiloft, want er komt snel weer een Food dagboek van me online! Nu eerst: het recept voor deze gebakken eieren in paprika’s.

Recept: Gebakken ei in paprika

2 porties

Dit heb je nodig voor het gebakken ei in paprika

1/2 grote rode paprika
2 grote of 4 kleine eieren
2 handjes verse basilicum
2 handjes geraspte kaas
2 boterhammen
Peper en zoet
Roomboter

Schaaltje
Koekenpan + Deksel
Spatel

Zo maak je het gebakken ei in paprika

Stap 1: Hol de paprika uit, gooi de pitjesweg.
Stap 2: Was de paprika en snij heel voorzichtig twee ronde ringen uit de paprika ( net zoals de doorsnede van de paprika, zie foto). De onderkant van deze ringen moet recht zijn (anders loopt het ei uit over de koekenpan). Hou ongeveer 1 cm aan dikte per ring aan.
Stap 3: Smelt wat roomboter in de pan. Laat de pan vervolgens goed heet worden.
Stap 4: Leg de twee ronde paprika ringen in de koekenpan.
Stap 5: Breek 1 groot ei of 2 kleine eieren in een schaaltje.
Stap 6: Laat de eieren (wanneer de pan goed heet is) rustig in één van de paprika’s glijden. Doe dit ook met de andere paprika/eieren.

Tip: De pan moet goed heet zijn voordat je de eieren erin laat glijden, anders lopen de eieren uit. Mocht dit ondanks de hitte toch nog het geval zijn, druk dan de paprika goed tegen de pan aan en houd deze zo even vast totdat de onderkant van het ei wat meer gestold is en niet meer uitloopt.

Stap 7: Scheur de blaadjes basilicum en strooi deze in het nog vloeibare ei.
Stap 8: Draai de pan terug naar middelhoog vuur en laat rustig garen met de deksel op de pan.
Stap 9: Controleer na een paar minuten de gaarheid van het ei, wanneer de bovenkant van de eieren voldoende gestold is kun je het ei en de paprika voorzichtig omdraaien met een spatel. Doe dit snel!
Stap 10: Strooi wat kaas over het warme ei, laat het ei nog heel even op middelhoog vuur garen, zodat de kaas nog wat kan smelten. Dien daarna direct op, op bijvoorbeeld bruin brood. Strooi er eventueel nog wat peper en zout overheen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.