Paleo: eggwraps met zalm en spinazie

Toen ik samen met een Belgisch vriendinnetje bij de Torvehallerne, oftewel de foodhallen in Kopenhagen was, ontdekte ik een Paleokraampje. Natuurlijk had ik van Paleo gehoord. Dat “oerdieet” waar je tegenwoordig zoveel over hoort. Zelf ben ik totaal geen groot expert of fan, maar toen ik dit gerecht iemand zag eten was ik werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Het zag er heerlijk uit en ik besloot, heel onbeschoft misschien, te vragen wat het was. Ze antwoorde het volgende: een paleo: eierwrap met zalm en spinazie , komkommer, sla en granaatappel. Ik besloot er geen groen gras over te laten groeien en de volgende dag alle ingrediënten in de supermarkt te kopen. De dag erna vond het experiment plaats, het experiment werd vervolgens hoop, hoop op een lekker gerecht. Die hoop werd vervolgens werkelijkheid en trots. Want het was daadwerkelijk lekker! Misschien is het zelfs lekkerder als lunch dan als avondeten, dat weet ik niet. Wij aten in ieder geval 2 heerlijk gevulde eggwraps als avondeten. De eerste keer dat ik een heerlijk Paleo gerecht at, wat een goede start is om me meer te verdiepen in Paleo, dus wie weet, een volgende keer nog meer Paleo recepten!.

Je moet trouwens écht een keer naar de Torvehallerne gaan om een kijkje te nemen, wanneer je in Kopenhagen bent! Echter kun je beter niks kopen als je niet veel geld uit wilt geven, het is één van de duurste plekken in Kopenhagen!

Eggwrap Paleo - Chez Bo

Paleo: Eggwraps met zalm en spinazie

paleo & glutenvrij
recept voor 4 eggwraps
diner of lunch

Dit heb je nodig:

    • 8 eieren
    • 1 pakje zalm
    • halve zak spinazie
    • halve krop sla
    • 1 granaatappel
    • halve komkommer
    • scheutje olijfolie om in te bakken

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Klop de 8 eieren in een schaal of kom los met een garde (of als je die niet hebt een vork)
Stap 2: Haal de pitjes uit de granaatappel en voeg ze aan de eieren toe.
Stap 3: Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en bak een lekkere dikke omelet van ongeveer 1/4 van het eiermengsel. Doe dit op halfhoog vuur. Draai de omelet na ongeveer 3-5 minuten om, wanneer de bovenkant stevig begint te worden. Check af en toe of het vuur niet te hard staat en of de omelet niet te bruin wordt. Herhaal dit proces nog 3x. Zo kun je met de 8 eieren 4 grote omeletten bakken.

Tip: Zorg dat iedere omelet pitjes van de granaatappels bevat.

Stap 4: Snij ondertussen de halve krop sla in repen en was de sla.
Stap 5: Snij de komkommer in stukjes en was de stukjes.
Stap 6: Was de spinazie en dep goed droog met een keukenrol of laat uitlekken in een vergiet.
Stap 7: Snij de zalm in reepjes.

Tip: Zalm is erg kwetsbaar, zorg dat je de zalm niet met je handen aanraakt maar gebruik mes en vork om hem te snijden.

Stap 8: Mix de spinazie, salade, komkommer en zalm door elkaar.
Stap 9: Bestrooi de omeletten met bovenstaande vulling en vouw voorzichtig dubbel (zie foto hieronder).

Tip: Je kunt de omeletten warm houden in de oven, tijdens het bakken van de rest van de omeletten. 

Eggwrap Paleo - Chez Bo

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met paleo! Ben jij een fan of een ben je er niet van? Heb jij nog lekkere paleo recepten? Wat heeft paleo voor jou betekent? Ik ben erg benieuwd!

2 thoughts on “Paleo: eggwraps met zalm en spinazie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.