Broodje Brie & Broodje Italië

Chezbo omslagfoto

Lekker lunchen: Broodje Brie & Broodje Italië

Eens in de zoveel tijd is het weer tijd voor een gezellig moeder-dochter dagje. Mijn mams en ik delen veel dezelfde passies. Onder andere de passie voor lekker eten& drinken, muziek maken & luisteren en onze passie voor oude voorwerpen. Het was dus een makkelijke keuze wat we gingen ondernemen, ten eerste: lekker lunchen! Weet je waar? Gewoon lekker thuis! Bij mij op mijn kamer dus. Ik noem mijn ouderlijk huis altijd “thuis thuis” en mijn studentenkamer “thuis”. Doe jij als student zijnde dat ook?

Lekker lunchen hoeft absoluut niet duur te zijn trouwens. Ik was voor deze lekkere en goedbelegde broodjes €5,- in totaal kwijt. We hebben er uiteindelijk met 3 à 4 man van gegeten. Er was namelijk nog wat over en mijn huisgenootjes waren druk aan het studeren dus verdienden wel een energieboost.

Ook thuis lunchen? Dan zijn deze twee broodjes handig, lekker en niet duur! Een klassieker: broodje brie en een wat internationaler broodje, een Italiaans getint pistoletje. Smakelijk!

Dit heb je nodig voor een 2-persoons lunch:
IMG_7105
  IMG_7106
Brie:
– stokbrood
– brie
– walnoten
– honing
– notenkraker!

Italië:
– stokbrood
– mozzarella
– pesto
– tomaat

Zo maak je het:
Stap 1: Snijd de brie, de mozzarella en de tomaat in schijfjes.
Stap 2: Kraak de noten en snijd het stokbrood in kleine stukjes en door de midden.
Stap 3: Beleg 1 stokbroodje met brie. Besprenkel daarna met wat honing en strooi de walnoten eroverheen.
Stap 4: Besmeer 1 stokbroodje met pesto. Beleg vervolgens met schijfjes tomaat en mozzarella.
Stap 5: Wil je de brie en de mozzarella een beetje laten smelten? Leg de broodjes dan nog 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180 graden.

IMG_7107  IMG_7108

Gelukt? Lekker geluncht? Wat is jouw favoriete lunchgerecht?
Liefs, Bo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.