Het is weer tijd voor een lekker receptje van “ons mam”. We zijn thuis allemaal erg fan van tonijnsalade. Bijvoorbeeld op een lekker knapperig broodje afgetopt met wat tomaat. Erg simpel, maar oh zo lekker. Binnen 10 minuutjes klaar! Mhh, één van mijn favo lunches! Wat ook erg leuk is: kleine cherrytomaatjes vullen met deze tonijnsalade en als hapje serveren! Ik heb dit vorig jaar met kerstavond gemaakt en dat was heerlijk! Enjoy!
Tip: Vul kleine cherrytomaatjes met de tonijnsalade.
Broodje zelfgemaakte tonijnsalade met tomaat
4 broodjes / 2-4 personen
Lekkere lunch
Party hapje
Dit heb je nodig:
twee blikjes tonijn in water of in olie
2 eetlepels fritessaus
tomaten ketchup
knijpje citroensap
verse bieslook (mag eventueel ook gedroogd)
2 tomaten
Snijplank (kunststof of glas!)
Blikopener
Vork en mes
Schaal
Tip: Gebruik voor de hygiëne een kunsstof of glazen snijplank in plaats van een houten snijplank.
Zo ga je aan de slag:
Stap 1: Open de blikjes tonijn met de blikopener.
Stap 2: Giet het vocht van de tonijn weg door op de deksel te drukken of gebruik een zeef.
Stap 3: Snij met mes en vork de tonijn in kleine stukjes.
Tip: Gebruik voor de hygiëne een kunsstof of glazen snijplank in plaats van een houten snijplank, anders trekt het visvocht in de snijplank. Raak de vis ook niet met je handen aan.
Stap 4: Doe de gesneden tonijn in een schaal en voeg de 2 eetlepels fritessaus en een knijpje tomatenketchup toe.
Tip: In plaats van fritessaus kan ook mayonaise gebruikt worden, maar dit is niet aan te raden. De salade wordt dan erg vet en machtig.
Stap 5: Roer de bieslook en het knijpje citroensap door de salade.
Stap 6: Was en snij de tomaten in plakjes.
Stap 7: Beleg het broodje met de tonijnsalade en de gesneden tomaat.
Mhh, lekker, smakelijk eten! Heerlijk op en toastje, of pistolet met wat sla of augurk erbij.
Liefs,
Bo