Zomerdrankje: Tinto de verano
Tinto de verano komt oorspronkelijk uit Spanje en wordt veel gedronken in Sevilla en Andalusië. Het lijkt een beetje op Sangria. Ik zag op internet verschillende variaties: met bitter lemon, sinas en grapefruit. Deze variant is met 7Up, nectarines en sinaasappel. Uiteraard kun je er ook ander fruit in doen.
De afgelopen dagen waren tropisch warm als je ze vergelijkt met een week daarvoor. Ik heb er enorm van genoten: buiten picknicken, barbecueën en en op het terras zitten heb ik volop gedaan. Gisterenavond tijdens een barbecue ontdekte ik, dankzij een vriendin, dit zomerse drankje. Ik besloot het direct op mijn blog te zetten, want ik vond het erg lekker en wil het graag onthouden. Het is namelijk ideaal voor bij een picknick, brunch of barbecue. Het is fris, niet te sterk, maar wel feestelijk.
Dit heb je nodig
voor 1 groot glas of 2 kleine glazen
100 ml Rode wijn
200 ml 7Up
1/2 Nectarine
1/4 Sinaasappel
Ijsblokjes
Zo maak je tinto de verano
Snij de nectarine in stukjes
Snij de sinaasappel in schijfjes.
Tip: zorg dat de kroon van de sinaasappel aan de buitenkant zit, dan krijg je de mooiste schijfjes.
Vul het glas met de rode wijn en de 7Up.
Voeg het fruit toe.
Vul het glas verder met ijsblokjes totdat het helemaal vol zit.
Lijkt me heerlijk!!!!! ga ik ook eens maken.
Mam