Fris zomers sinaasappel komkommer water

Komkommer omslagfoto

Fris zomers sinaasappel komkommer water.

Wat een heerlijk weer vandaag! Het zonnetje scheen en bij ons achter in de tuin stond bijna geen wind. Tijd om me voor een uurtje te settelen op ons eigen terras achter in de tuin. Een dekentje om, kooktijdschriften bij de hand en natuurlijk een heerlijk verfrissend drankje om alvast in de lente- en zomersferen te komen.

Ik ben een enorme liefhebber van sinaasappelsap. Mijn ochtendritueel is iedere ochtend anders, maar één ding is het zelfde: een glaasje jus d’orange. Mijn voorkeur gaat uit naar versgeperste jus, want dat is extra lekker en heel gezond.. Maar vaak (omdat ik me liever twee keer vaker omdraai dan dat ik ’s ochtends in worsteling ga met een aantal sinaasappels) blijft het toch bij een jusje uit pak.

Nu las ik laatst in een artikel (weet al niet eens meer waar, maar de boodschap is me bijgebleven.) dat er veel suikers in sappen uit pak blijken te zitten.. Dat heeft me ertoe gezet om overdag geen pak sappen meer te drinken door de weeks. Het was een kwestie van afkicken want ik ben gek op fruitsapjes.. Sinaasappelsap blijft mijn nummer 1! Vandaar dat ik besloot te experimenteren met frisse zomerse drankjes en sinaasappels, om toch en beetje de smaak van sinaasappel te proeven op een gezonde manier. Zie hier het resultaat! Het is water, wat heel gezond is, maar met dan toch net even dat extra smaakje eraan! Nog een voorwaarde: het moest 0 moeite kosten om het te maken én zeer verfrissend zijn. Met een vooruitblik op de zomer is dit drankje voor mij nu al voor herhaling vatbaar.

IMG_7186

Dit heb je nodig:
– Citroen of Sinaasappel
– Kwart komkommer
– Karaf
– Water
– Ijsblokjes

Zo maak je het:
Stap 1: Snijd de citroen of sinaasappel in partjes.
IMG_7187

Stap 2: Schil de komkommer met een kaassschaaf en schaaf de komkommer met de kaasschaaf tot dunne plakjes.
Stap 3:  Vul het karaf met water en ijsklontjes.
Stap 4: Voeg de komkommer en citroen of sinaasappel toe. Knijp eventueel de citroen/sinaasappel iets uit boven het karaf voordat je hem erbij gooit. Dit versterkt de citroen/sinaasappelsmaak.
Stap 5: Laat het drankje lekker koud worden in de koelkast.

IMG_7190 IMG_7191

Sommige dingen zijn zo simpel en voegen zoveel meer smaak, waarde, liefde of plezier aan iets toe 🙂
Neem bijvoorbeeld de zon: alles lijkt mooier en iedereen is vrolijker als de zon schijnt.

Liefs, Bo

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.