Citroen gember water & thee

Dit drankje kan zowel warm als koud, Citroen Gember thee voor de winter en herfst, Citroen gember water voor de lente en zomer. Heerlijk rustgevend! Neem vandaag even dat momentje voor jezelf.

Tentamenweek, tja dan is het altijd moeilijk voor mij als blogger om de keus te maken: bloggen, of niet? Veel bloggers plaatsen posts vooruit, ze “plannen” bloggen.. Ik ben niet zo’n soort blogger, ik heb het wel geprobeerd en het geeft rust.. Maar vaak komt er toch nog een leuker idee, een andere invulling of een mislukking van een gerecht tussendoor. Ik blog dus vrijwel altijd: “Ad-hoc”. Ook nu, ik heb een half uur geleden een citroen en gember gekocht om deze post te maken.

Natuurlijk had ik het idee al langer; de inspiratie moet ergens vandaan komen toch? Dit keer inspireerde een hele leuke saladebar in Nijmegen me. Ik ben namelijk vorige week vrijdag met een vriendin naar een Saladebar Munt geweest. Ken je die? Je zag het wellicht al op mijn Instagram: het is een erg leuk tentje, lekkere salades, leuke ambiance en vriendelijke bediening. Hier zul je ook nog wel over lezen in mijn komende fooddiary! Hou mijn blog dus de komende dagen in de gaten, er komt namelijk ook een leuke win-actie aan!

Klik hier voor mijn vorige foordiary

Citroen Gember Water - www.zo-ofzo.nl

Citroen Gember water & thee

Voor 1 persoon
Rustgevend drankje
Gezond & Makkelijk

Dit heb je nodig:

Water
1 groot schijfje citroen
ongeveer 1 cm gember
(hittebestendig) Glas

Eventueel: Waterkoker

Zo ga je aan de slag

Stap 1: Snij een groot schijfje uit de citroen.
Stap 2: Snij een stukje van de gember, een plakje van circa 1 cm. Mocht je nu niet zo’n lang stuk gember hebben, dan kun je ook wat kleinere stukjes gember gebruiken.
Stap 3: Kook wat water als je voor de citroen gember thee gaat, anders hoeft dit niet.
Stap 4: Doe het water in en (hittebestendig) glas en voeg de citroen en gember toe.
Stap 5: Laat deze zo lang trekken als je zelf wilt, haal de ingrediënten eruit als jij de smaak lekker vindt. Je kunt de gember bijvoorbeeld ook langer laten in het water laten trekken dan de citroen, en andersom.

Tip: Op zoek naar meer verfrissende drankjes? Probeer dan ook eens mijn homemade ijsthee of mijn sinaasappelkomkommer water.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.