Apenkop Shotje

omslagfoto

Apenkop shotje, de aap komt niet uit je mouw, maar uit je shotglaasje!

Dit shotje leerde ik maken van een échte kenner: Wouter Jonkman genaamd. Berucht barman in Lloret de Mar en tevens één van mijn oude vakantievrienden uit Duitsland. This is the story: Ongeveer, wat zal het zijn, 5 jaar geleden ontmoette ik de familie Jonkman. Ik ging met mijn ouders op vakantie naar een plaatsje in Duitsland: Saarburg. Ik ben enig kind en was dus bereid snel vrienden te maken om zo van mijn kampeervakantie een top vakantie te maken. Op camping Warsberg, boven op de berg ontmoette ik Sanne, Wouter, Laurens en Steven. Met deze vakantiemaatjes beleefde ik allerlei avonturen, van spooktocht tot voetbaltoernooi, wij waren van de partij! ’s Avonds een dansje doen in “die Grillhütte”, een Duitse blokhut die prima fungeerde als uitgaansgelegenheid, dat hoorde er ook bij.

IMG_2268 IMG_2306

Nog steeds heb ik contact met de familie Jonkman en afgelopen week was Sanne jarig. Zodoende pakte ik samen met ons pap en mam (ja, ik kom uit Brabant) de auto richting het mooie Zwolle, waar ze weten wat feesten is. Barman Wouter en feestvarken Sanne toonden hun kunsten en ik kon het natuurlijk niet laten om even stiekem mee te kijken. Dus vandaar, zie hier het uiterst geheime recept van het shotje: “apenkopje”, wat écht smaakt naar de beroemde apenkopsnoepjes. (je zult het shotje moeten maken én proeven voordat je het gelooft).

Dit heb je nodig:
IMG_5994 IMG_5996

– Shotglaasjes
– Dropshot
– Pisang Ambon
– Lege plasticfles

Zo maak je het shotje:
Dit shotje bestaat uit ongeveer 50/50 pisang ambon en dropshot. Echter kwamen we er achter dat bij het maken van het shotje de smaak pas écht met het apenkopsnoepje evenaart, als er iets meer dropshop in het shotje zitdan psiang ambon.. Kortom (het is moeilijk in maat uit te drukken) doe  het shotglaasje vol voor 4/7 dropshot en voor 3/7 met pisang ambon. Proeven is uiterst belangrijk ;).  Zoals hieronder te zien is, is het handig als je het drankje eerst mixt in een andere plasticfles en het daarna pas in de shotglaasjes schenkt.

IMG_5999  IMG_6002

Ik zou zeggen proost op het oude én het nieuwe jaar, alvast een hele fijne, gezellige en leuke nieuwjaarsavond! Laat de aap in je los.

Liefs, Bo

3 thoughts on “Apenkop Shotje

 1. Het beest of zoals jij het zegt de aap loslaten is af en toe nodig Bo!

  Belgen drinken vaak bier tijdens het uitgaan. Wat echter reeds een tijd populair wordt op feestjes zijn shotjes! In een shotjesbar of door het plaatsen van een mobiele shotjesbar zoals Shots4Fun.be op uw privéfeest of bij een festival! Shotjes zijn in België niet zo gekend maar heel fijn voor tussendoor. Opgegroeid in een biercultuur waren deze kleine rakkers nog een “ver van het bed show”. Terwijl als je ver van je bed wilt blijven, ze zeker helpen ;)! Ze geven een coole en opkikkende boost!

  Absint is een drank die verboden geweest is in Frankrijk doordat het een concurrent was van “Pastis”. De Franse regering zag hierdoor hun inkomsten dalen en besliste om Absint illegaal te maken met de reden dat het je gek zou maken. Dit ging over overmatig drankgebruik, wat niet gelinkt is aan Absint. Zo waarschuwde mijn mams mij ook wanneer ik thuiskwam met een flesje Absint als souvenir uit Spanje. Pas later hoorde ik de reden waarom Absint dan verboden geweest is. In Zwitserland en Spanje heb je nochtans altijd kunnen blijven Absint kopen! Omdat zij er geen nationaal belang bij hadden om het te verbieden. En zeg nu zelf, de Zwitsers en de Spanjaarden zijn toch niet gekker dan de Belgen of Fransen ;).. Geen enkel wetenschappelijk onderzoek erkent de mythe dat je gek wordt van Absint.

  Vele grote denkers en artiesten kregen geniale ideeën door shotjes. We kennen allen de shots en shooters. Ze zijn cool, smaken super en kunnen je avond maken. Echte opkikkertjes. In België worden ze soms over het hoofd gezien. Ze zijn nochthans zalig! Dat weten ze in vele landen zoals Nederland, Polen en Spanje.

  Shotjes komen meer en meer op in ons Belgenlandje! In Brussel heb je een tequilabar naast café Delirium. Ook in Antwerpen en Leuven zijn er shotjesbars, en met succes! Zo heb je nu ook een mobiele shotjesbar die naar je feest komt. Shots4Fun.be komt met een gedecoreerde bar en de retro shotjesbaravan naar tuinfeestjes met alle knowhow het feest opfleuren!

  Ward De Vlaminck
  Meer info? http://www.shots4fun.be of mail me op info@shots4fun.be of bel 0032468238638

  1. Zo Ward, wat een verhaal wat een verhaal! Haha ja, shotjes dat maakt een avondje stappen helemaal compleet. Wat grappig jullie mobiele shotjesbar, normaal gesproken zou ik geen reclame toelaten in reacties. Maar ik vind je verhaal goed gevonden, het zal mijn lezers wellicht vermaken. Ik laat je reactie daarom graag staan 🙂 Succes met de verdere business! Groetjes, Bo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.