Ik hou ervan om op ’s avonds in de tuin, het park of op een dakterras tapas te eten met vrienden. Gewoon om wat na te genieten van een mooie dag. Een lekkere cocktail zoals deze aardbeien Martini met munt, maakt de avond helemaal compleet.
Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze cocktail maakte. Na een paar mislukte pogingen (onder andere met bevroren frambozen) ontstond deze aardbeien Martini met munt. De eerste poging maakte ik voor een paar klasgenoten (ja jullie mogen ook een keer deze goede versie proberen!) na een paar aanpassingen maakte ik dezelfde avond nog een nieuwe succesvolle cocktail. Ik kan er nooit tegen als iets mislukt, dan moet ik het gewoon zo snel mogelijk nog een keer maken en net zolang uitproberen totdat het wél lekker is. Zie hier het resultaat.
Tip: Deze cocktail kan ook alcoholvrij!
Aardbeien Martini met munt
Voor 2 cocktails
Alcoholische verfrissing
Dit heb je nodig:
2 Mooie cocktail glazen + rietjes
4 blaadjes munt
Een halve citroen
300 ml Spa rood of Sourcy (Sourcy is tot 31 Augustus 2016 gratis verkrijgbaar!)
2 handjes aardbeien
4 ijsblokjes
50 ml of 5 eetlepels Martini Bianco (Laat dit weg voor de alcoholvrije cocktail.)
Optioneel: Scheutje aardbeien siroop of grenadine
Zo ga je aan de slag
Stap 1: Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Tip: Dit gaat gemakkelijk met het uiteinde van een rietje.
Stap 2: Prak de aardbeien met een vork in een schaaltje. Bewaar eventueel 2 aardbeien ter versiering.
Stap 3: Snij de citroen in stukjes.
Stap 4: Vul het cocktail glas met ijsklontjes, de aardbeienpuree, de blaadjes munt en per glas 1 citroenschijfje.
Stap 5: Giet de Martini Bianco, de spa rood en het scheutje aardbeien siroop in de glazen. Decoreer het glas met rietjes, een stukje citroen of een aardbei! Proosst!
Heerlijk met tapas. Onze tapasavond bestond uit:
– Tomaat Mozzarella en Basilicum hapjes
– Kippenboutjes uit de oven
– Stokbrood en toastjes met Filet American, kruidenboter en gerookte zalm
– Chorizo
Andere lekkere recepten bij stokbrood en toastjes:
– Guacamole
– Tonijnsalade
– Groene Pesto
– Kruidendip
– Eiersalade