Chocoladeletters over? Dit kun je ermee doen!

Heb jij veel chocoladeletters gekregen van Sinterklaas en wil je ze niet allemaal alleen opeten? Ik geef je 6 tips om ze op een leuke manier samen op te eten.

December is een maand waarin je er niet aan ontkomt: heel veel eten. Het begint al in het begin van deze maand, waarin het sinterklaasfeest losbarst. Sinterklaasavond met vrienden en je krijgt een: chocoladeletter! Hoort er toch bij he. Daarna sinterklaas bij je (schoon)ouders, wederom krijg je jouw voorletter cadeau. Daarna stopt je oma je nog snel een chocoladeletter toe, een traditie. Wanneer je het niet verwacht ligt er ook nog een chocoladeletter op je bureau. Jouw huisgenoot of partner heeft hetzelfde aantal chocoladeletters gekregen. Dat komt totaal dus uit op: minimaal 10 chocoladeletters als je even geluk (of pech) hebt…

Tips om (je overschot aan) chocoladeletters handig te verwerken!

Chocoladefondue

Zo simpel en zo lekker, je smelt wat chocolade en doet er eventueel wat slagroom bij. Je vindt hier mijn tips en het recept! Ben je op zoek naar een kwalitatief goede chocoladefondue? Ik ben erg fan van de fondues van Boska!

Chocolademelk

Een inkoppertje! Verwarm 50 gram chocolade au bain-marie. Pak een kop met melk en doe dit scheutje voor scheutje bij de chocolade. Blijf goed roeren totdat alle melk en chocolade goed vermengd zijn. Jezelf extra verwennen? Probeer dan chocolademelk met Baileys!

Chocoladedessert voor kerst

Er zijn heel veel chocoladedesserts voor kerst te bedenken, mijn favoriet is toch wel een lava cakeje of moelleux. Mijn favoriete recept vind je hier.

Chocolade bonbons

Leuk als kerstcadeautje! Ik heb het zelf al een tijdje niet meer gedaan (maar ik heb nog wat chocoladeletters over, dus dat komt goed!). Het recept wat ik ga proberen is van Doortjes Keuken! Wel heb ik recentelijk nog brigadeiros gemaakt, een soort truffels (ook lekker!)

Chocoladepasta

Iets wat je niet direct op hoeft te eten: chocoladepasta. Lijkt me ideaal als je echt een hele grote voorraad aan chocoladeletters hebt gekregen! Zie hier de homemade chocopasta van Ohmyfoodness.

Chocolade ijs

Ten slotte: chocolade ijs. Leuk om een keer zelf te maken en ook dit kun je lekker lang bewaren (no foodwaste!!). Een lekker recept voor chocolade ijs komt van mijn favoriete winnaar van Heel Holland Bakt (2013). Van Rutger! Je vindt het recept hier.

Afbeelding chocolade: Charisse Kenion via Unsplash

One thought on “Chocoladeletters over? Dit kun je ermee doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.