Onderweg Spaans leren

Ik hou niet van wachten. Als ik ergens moet wachten, dan gebruik ik die tijd graag productief. Zo begon ik met het leren van een taal (Spaans) via een aantal handige apps. Ik kreeg er ook nog plezier in ook! Hieronder deel ik mijn tips om onderweg Spaans te leren.

Onderweg Spaans leren

Het onderweg leren van een taal, begint met de aanschaf van een goede telefoon. Eentje die snel is, genoeg geheugen heeft en handig is in gebruik. Bijvoorbeeld de Samsung Galaxy A51. Deze telefoon is een aanrader in verband met z’n grote display (6,5 inch). Dit vind ik zelf heel handig, omdat je met het leren van een taal veel woorden moet lezen en intypen. Dankzij de ruime opslagcapaciteit (128 GB) kun je makkelijk al je apps downloaden. En dat is nog niet alles, met de Samsung Galaxy A51 kun je de telefoon gewoon heel je reis gebruiken zonder hem te hoeven opladen (batterijcapaciteit 4000 mAh). Lekker lang leerplezier!

Een taal leren met Duolingo
Duolingo is mijn favoriete app als het gaat om het leren van een taal. Naast Spaans heb ik ook al eens Deens proberen te leren, toen ik voor een half jaar in Kopenhagen studeerde. Je maakt een account aan en kunt direct aan de slag. Je hebt een optie om per thema woorden en zinnetjes te leren, maar ook via een dialoog. Ik leg de twee opties hieronder even kort uit.

Bij de thema optie leer je per thema woorden en zinnetjes. De app past zich als het ware aan aan je niveau. Als je al een beetje Spaans kent kun je ook een test maken, waarbij het niveau van je huidige Spaans wordt getest. Daarmee heb je direct toegang tot hogere “levels”. Duolingo spreekt woorden en zinnen ook voor je uit, zo werk je direct aan je luistervaardigheid. Als je wat meer kennis hebt, dan vraagt de app je ook om zinnen te typen en woorden uit te spreken.

Een leuke nieuw feature van de app vind ik de “verhalen” modus. Waarin je vragen krijgt over een kort verhaaltje. De app houdt je gemotiveerd door je uit te dagen om (iedere dag!) zoveel mogelijk punten te halen.

Een taal leren via Spotify
Als ik in de auto of op de fiets zit dan luister ik af en toe een podcast via Spotify. Check in deze blogpost mijn drie favoriete culinaire podcasts. Ook voor het leren van een taal heb je verschillende interessante podcasts.

Als je verhalen wilt luisteren, dit is soms super relaxed, ook al versta je er waarschijnlijk de eerste keer weinig van. Dan zijn de podcasts van Duolingo heel leuk. Het leuke van deze geluidsfragmenten vind ik dat het waargebeurde verhalen zijn die verteld worden door verschillende mensen over heel de wereld. Ook luister ik soms de podcasts: Coffee Break Spanish en “Simple Stories in Spanish”.

Een taal leren via Netflix
Je zult merken dat wanneer je een aantal basis woorden kent, je ze gaat herkennen. Vooral als je series in het Spaans kijkt. Sommige series waarvan de voertaal Spaans is, kun je ook qua ondertiteling op Spaans zetten. Overigens zul je ervan versteld staan hoeveel series (die eigenlijk Engels zijn), je ook in het Spaans kunt zetten qua spraak. Vooral Netflix vind ik hierin een fijn medium. Als je veel met de trein reist, of ergens moet wachten, dan is dit een mooi tijdverdrijf. Een aantal series die ik in het Spaans heb gekeken: La Casa de Papel, Elite en Gran Hotel.

Als je ook een taal aan het leren bent, laat dan hieronder even een berichtje achter. Ik ben benieuwd welke taal jij onder de knie probeert te krijgen en hoe je dat doet. Ook als je iemand bent die een hekel heeft aan wachten en zich dan het liefst bezig houdt om zijn/haar tijd zo efficiënt mogelijk te benutten. Heb je hiervoor nog tips? Wat doe jij in tijd (op je telefoon?).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.