Mijn drie favoriete Podcasts over voedsel en duurzaamheid

Sindskort luister ik vaker podcasts, bij voorkeur tijdens het wandelen of tijdens het fietsen. Soms ook als ik ’s avonds geen puf meer heb om een boek te lezen. Ik ben hier een kleine maand geleden mee gestart en merk dat ik er stiekem heel veel van opsteek. Uiteraard zijn de podcasts die ik luister gerelateerd aan eten en duurzaamheid, want hier liggen nu eenmaal mijn grootste interesses. Ik deel via deze blogpost mijn drie favoriete podcasts van het moment, maar ik ben zeker nog op zoek naar nog meer interessante podcasts die gaan over eten, tuinieren, restaurants, duurzaamheid of zelfontwikkeling. Luister jij veel podcasts? Wat is jouw favoriet?

Mijn drie favoriete Podcasts over voedsel en duurzaamheid

Etenschap

Toen ik de pilot luisterde was ik om. De pilot gaat namelijk over eten in het vliegtuig en ik vraag me al een paar jaar af waarom dat het eten boven in de lucht anders smaakt. Met grote interesse heb ik de aflevering geluisterd waarin een mooi beeld wordt geschetst van smaak in de lucht. Er staan reeds zes afleveringen online, gemaakt door wetenschapsjournalist en kok-in-opleiding Eric de Kruijk. Een zeer informatieve podcast, waar wetenschap en eten wordt gecombineerd tot een smakelijk verhaal.

Duur podcast: tussen de 20 en 70 minuten

Universiteit van Nederland

De podcast Universiteit van Nederland, is en gaat letterlijk over heel Nederland. Veel mensen uit ons land hebben er ook aan meegewerkt. In deze podcasts worden verschillende vraagstukken aan de orde gesteld. Je kan het zo gek niet bedenken, je kunt kiezen uit zo’n 200 podcasts. Ik heb de afleveringen over de volgende duurzaamheidsvraagstukken al geluisterd: “Waarom kweken we straks onze kleding in de moestuin?” en “Hoe zorgt jouw tandpasta voor het volgende milieuprobleem?” Maar ook een interessante vond ik: “Hoe los je jouw grootste probleem op?”. Ik ben nog lang niet uitgeluisterd, wellicht zit er ook een interessante podcast voor jou tussen!

Duur podcast: tussen de 10 en 20 minuten

Het Voedselkabinet

Het voedselkabinet is een initiatief van Helen Kranstauber en Samuel Levie. Er staan op het moment van schrijven (28-03-2020), twee afleveringen online. Één over voedselverspilling en één over kindermarketing. Beide podcasts heb ik al geluisterd. De manier waarop Helen en Samuel maatschappelijke problemen, zoals voedselverspilling en kindermarketing, aan het licht brengen vind ik leuk. Ze betrekken namelijk in deze afleveringen ook hun gezin bij de podcast. Zo ontleden ze in de eerste aflevering hun eigen afvalzak en in de tweede aflevering nemen ze hun kinderen mee naar de supermarkt. Ik kan niet wachten totdat er meer afleveringen online komen.

Duur podcast: circa 30 minuten

Wat zijn jouw favoriete podcasts? Laat het me weten via een opmerking of via info@zo-ofzo.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.