Robert’s bananenpannenkoeken

Robert is mijn vriend en tevens degene die, van ons twee, de wisselbeker bezit voor: het bakken van de beste bananenpannenkoeken. Check hier het recept!

Friet over? Maak er frittata van.

Heb je friet over van gisteren? Dit hoef je niet weg te gooien. Maak er een nieuw gerecht van. Bijvoorbeeld deze lekkere kapsalon. Geen zin in fastfood? Deze frittata of ‘friettata’ biedt een goed en groenterijk alternatief. Enjoy life, but don’t waste! Af en toe...

Doperwtjes met feta uit India

Doperwtjes met feta uit India

Dit recept voor doperwtjes met feta kreeg ik van een collega en komt oorspronkelijk uit een kookboek van Khalid Aziz uit 1983. Een heerlijk kruidig bijgerecht.

Salade met peer en Reypenaer

Salade met peer en Reypenaer Deze salade is een recept van Anouk Kouwenberg en Ellen Coppis en is gepubliceerd in Reek – goed voor mekaar (april 2020). Anouk over het recept: “Dit recept hebben we jaren geleden van mijn tante gekregen. We vinden dit recept...

Couscous met paprika, geitenkaas, dadels en ras el hanout

Couscous met paprika, geitenkaas, dadels en ras el hanout

Couscous met paprika, geitenkaas, dadels en ras el hanout Couscous en ras el hanout, allebei afkomstig uit Noord-Afrika, zijn twee van mijn favoriete ingrediënten. Al helemaal als je ze allebei in één gerecht combineert. Ras el hanout bestaat uit heel veel kruiden en geeft deze...