Simpele Garnalencocktail met Citroenmayonaise en Avocado

Gisteren zat ik nog zo enthousiast te schrijven over Sinterklaas, met pepernoten en schoenen zetten enzo. Maar nu denk ik ook alvast een beetje aan Kerst. Een lekker drie gangenmenu, fonduen, gourmetten. Het maakt niet zoveel uit wat je eet, het belangrijkste is dat je met de mensen geniet waarvan je houdt. December is altijd zo gezellig! Ieder jaar wel weer lastig om je aandacht te verdelen over de mensen aan het diner en de bereiding van het diner. Met kerst moet en zal er wat spectaculairs op tafel komen, maar je wilt toch geen stresskerst. Daarom hier een super makkelijk (en ook goed voor te bereiden, voorgerechtje, wat ook nog eens culinairverantwoord is haha: de garnalencocktail met frisse limoen mayonaise en avocado.

Garnalencocktail met Citroenmayonaise en Avocado - Chez Bo

Simpele garnalencocktail met citroenmayonaise en avocado.

 Voor 4 personen
Voorgerecht
Leuk voor kerst

Ingrediënten garnalencocktail - Chez Bo

Zo maak je het:

– 1 citroen
– 1 avocado
– 200 gram garnalen
– 2 eetlepels crème fraiche
– 2 eetlepels mayonaise
– bieslook
– een klein kropje sla of een halve grote krop sla

Zo maak je het:

Stap 1: Rasp de citroen en pers de citroen uit.
Stap 2: Meng de citroenrasp met de mayonaise de crème fraîche en de bieslook.
Stap 3: Breng dit mengsel op smaak met de citroensap en wat peper en zout als dat nodig is.
Je citroenmayonaise is klaar!

Stap 4: Schil de avocado en verwijder de pit.
Stap 5: Lepel het vruchtvlees eruit.
Stap 6: Snijd de avocado in de lengte tot ongeveer 8 à 12 plakjes.
Stap 7: Besprenkel de avocado met citroensap.
Stap 8: Snijd de slablaadjes in repen.
Stap 9: Verdeel de sla, avocado, garnalen, en de citroen mayonaise over de schaaltjes.
Stap 10: Werk af met wat sprietjes bieslook voor de sier.

Garnalencocktail met citroenmayonaise en avocado - Chez Bo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.