Quiche: 3 kazen in 10 stappen

Gezonde, vegetarische Quiche met zoete aardappel, spinazie en 3 soorten kaas.

Zoete aardappel.. het was een schande maar ik had er nog nooit van gehoord, laat staan dat ik het had geproefd. “Ben jij nu een foodie?”
Jaa.. tenminste zo word ik wel eens genoemd, omdat ik zo ontzettend van eten houd.. Dit kon dus echt niet. Gelukkig was daar mijn redster in nood: mijn leuke huisgenootje Wievineke, die misschien nog ietsje meer foodie is dan ik! Dus we besloten samen op een zonnige vrijdagavond op het dakterras te gaan genieten van deze cheesy Quiche met zoete aardappel. Genieten deden we zeker, want het was een succes!

Een keertje een wat moeilijker en culinairder recept met wat onbekendere ingrediënten, waaronder dus zoete aardappelen. Daar gaan we!

Wat heb je nodig voor ongeveer 4 personen:
Tip: Vries de andere helft van de quiche in. Hij blijft net zo lekker!

foto 1 (10)
We hebben voor dit recept uiteindelijk geen miso gebruikt, die staat wel op de foto haha

– 6 kleine zoete aardappelen
– olijfolie
– een bos verse spinazie (spinazie uit een pakje zou ook kunnen, maar wij kozen voor alles vers!)
– een uitje
– 1 teentje knoflook
– 4 eieren
– een bol mozzarella
– 1 bakje geitenkaas à ongeveer 60 gram
– een derde kaas: wij gingen voor geraspte kaas mild.
– Kruiden: Bieslook (het liefst wederom vers).
– Zout

Verder nog: een springvorm van ongeveer 20 cm diameter en een grote koekenpan of wok.
Bereiding:

foto 2 (8)  foto 3 (6)

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd de zoete aardappels in schijfjes.
Stap 2: Vet de springvorm een beetje in met olie, leg de zoeteaardappelschijfjes in de springvorm en besprenkel ook nog wat na met de olijfolie.

foto 2 (9)  foto 4 (6)

Stap 3: Zet de springvorm met de zoete aardappelen  voor 15 minuten in de oven op 200 graden.

foto 1 (11)  foto 3 (7)

Stap 4: Snijd de ui. Bak daarna de ui in een grote koeken pan of wok, pers vervolgens het teentje knoflook er boven uit.
Stap 5: Voeg een beetje van de verse spinazie toe en blijf roeren. De spinazie slinkt, als er weer meer spinazie in de pan past, voeg dan weer een beetje spinazie toe. Denk ondertussen aan de zoeteaardappelschijfjes in de oven!
Stap 6: Houd de pan met spinazie in de gaten, klop ondertussen de eieren met een garde in een kom tot ze goed los zijn geklopt.
Stap 7: Denk aan de spinaziepan!! Voeg steeds een beetje mozzarella toe aan de eieren, wanneer dit een smeuiig geheel is geworden voeg je de kruiden en de geitenkaas toe. Blijf even roeren.

foto 4 (7)

Stap 8: Meng het eiermengsel met het spinaziemengsel in een aparte kom. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Stap 9: Haal de springvorm uit de oven (of als dit al gebeurd was ook prima!) en giet het mengsel over de aardappelen. Strooi nog wat van de derde soort kaas over de quiche.
Stap 10: Bak de quiche op 200 graden ongeveer 40 minuten af.

Tip: De Quiche is het lekkerste als hij net uit de oven komt en nog warm is.

Heerlijk voor als het buiten koud is of voor een heerlijke nazomeravond op het dakterras met een glaasje Hugo erbij! Klik hier voor het recept voor zelfgemaakte Hugo. Enjoy your Quiche!

Liefs, Bo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.